Valg af whiteboard tavle

Tavler med melamin skriveflade

Den billigste form for whiteboardtavle, er en tavle med skriveoverflade fremstillet af melamin. Melamin er en tynd plastfolie, som limes på en plade. Melamin bruges også til fremstilling af meget billige møbler og køkkenelementer. Tavler fremstillet af melamin er svære at holde rene uden at bruge en eller anden form for rengøringsmiddel. Disse tavler er sjældent magnetiske.

Tavler med lakeret stål

En fornuftig mellemkvalitet kan være en whiteboardtavle med skriveoverflade fremstillet af lakeret stål. Da der er tale om lakering af en stålplade, er disse tavler magnetiske, og kan derfor bruges med magneter. En lakeret overflade er dog ingen garanti for, at du køber en kvalitetstavle. Som tidligere nævnt ønsker man optimalt en fuldstændig ”tæt” overflade, og antallet af lakeringer og/eller tykkelse er derfor afgørende for kvaliteten.

Tavler med keramisk emalje

Den fineste og bedste whiteboard overflade er fremstillet af keramisk emalje, som danner en fuldstændig lukket overflade, og som derfor er særdeles nem at rengøre. Fremstillingsprocessen minder lidt om fremstilling af glas. Emaljen brændes på en stålplade ved mere end 800 grader og danner i princippet en glasoverflade, som jo er fuldstændig tæt og ved normal brug uimodtagelig for ridser. Denne type tavler markedsføres under flere forskellige betegnelser: keramisk emalje, stålkeramisk eller glaskeramisk whiteboard. De allerfineste tavler med keramisk emalje er oven i købet forsynet med 2-lags emalje. Den nemmeste overflade at rengøre er keramisk emalje.

Test af tavler med keramisk emalje og lakeret stål

Firmaet www.whiteboard-shop.dk har lavet en interessant test af rengøring af tavler med keramiske emalje henholdsvis lakeret stål. Du kan se den på YouTube